Spelrecension: Knights and Bikes

Spel
PUBLICERAD:

Det är inte varje dag man stöter på ett spel som är så fullständigt översvämmat med fina, roliga och fantastiska detaljer som Knights and Bikes. Dessutom är inledningen något av det mest medryckande jag någonsin sett, eller snarare hört. Till tonerna av vad som närmast kan kallas för barndomspunk, så rusar två vänner i hög hastighet nedför den backe. De tjuter av glädje medan musiken stegrar, och ett stup närmar sig.

Sedan spolar spelet tillbaka en vecka, och du får se hur de två unga flickorna träffades. Bara estetiken är en outtömlig glädjekälla, med otroligt komiska minspel och en underbart skev värld. Jag älskar gässen (det blir allt mer tydligt att gäss är de bästa tv-spelsfåglarna efter Untitled Goose Game, A Plague Tale och detta), och samspelet med deras långa snabelnäbbar och deras vansinnigt placerade men märkligt uttrycksfulla senapskornsögon.

Du bör helst spela Knights and Bikes med en god vän, eller ett syskon eller någon annan du tycker om att skratta tillsammans med. Under alla komiska detaljer finns också en gripande svärta, och en genuint rörande skildring av både vänskaps- och familjeband.

Alla som missat spelet bör ge det en chans nu när det släppts på Switch. Det gör sig fint i bärbar form, men ett spel om vänskap bör som sagt upplevas med någon man håller kär. Inte ensam när du har någon minut över på toaletten.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.