Ensnared - Spökligt svävande

Skivor
PUBLICERAD:

Göteborgsbandets musik katalogiseras som death metal, men det är långt ifrån någon ortodox form av genren som uppvisas på Inimicus generis humani. Brödraduon, som består av trummisen J.K och H.K. på sång och gitarr blandar in en rejäl dos black metal i sitt primitivt avskalade uttryck.

Skivan består av fem låtar som bryts av med lugna mellanspel. Kontrasten mellan de jazzharmoniska mellanspelen och de aggressivt präglade spåren är distinkt och ett intressant metodiskt grepp där lugn möter galopperande intensitet. Låtarna ger en kärv eftersmak och är av påtagligt mörk karaktär. Spiritual necrosis öppnar albumet och cementerar Ensnared monotona sätt att spela extreme metal. Det händer inte så mycket under resans gång även om kvalitén består loppet ut, känsla trumfar dynamik för att tala klarspråk. Helheten känns spökligt svävande och lämnar lika delar fascination och kreativa frågetecken.

Bästa låt: The throne of transformation

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.