Hoppa till huvudinnehållet

Tillbaka i Sverige – tog en trippel på Solvalla

Publicerad:
Björn Goop var i vinnartagen på Solvalla. Foto: Peter Bäcker

Efter ett flitigt tävlande på fransk mark den senaste tiden var Björn Goop tillbaka på Solvalla under onsdagen.

Resultatet?

Tre segrar varav två med egentränade hästar.

En av Björn Goops vinster kom inom V86-spelet när han vann den sista avdelningen med Arnie Express.

Från innerspåret öppnade Arnie Express snabbt och kunde med minsta möjliga marginal svara ut Captain my Captain i spetsstriden. När väl det momentet var avklarat blev det en säker seger även om Imakeyouproud gjorde ett försök att utmana till slut.

– Mycket avgjordes i starten och vi hade lite tur. Erik Adielsson var på väg förbi med sin häst när den schabblade till i travet och han fick korrigera sin häst. Min häst gjorde sedan en fin insats för det var bra körning i loppet, sa Björn Goop.

Segrarna med de egentränade hästarna kom innan V86-spelet. Både Bill Gates och Frodo S. hade ett bakspår i voltstart men Goop hittade andra par utvändigt med båda och när attackerna sattes in blev det enkla segrar. För Bill Gates var det karriärens första seger och för Slovenienfödde Frodo S. den andra segern på lika många starter i Sverige.

Valborg Marje tvåa

I V86-1 var Restless Heart ensam på startvolten och när hon gick felfritt blev det en enkel seger. Här blev det en andraplats för årsdebuterande Valborg Marje. Paw Mahony lämnade platsen som sexa på innerspår i ett pärlband 1 100 meter från mål och Valborg Marje svarade för ett rejält slutvarv.

I V86-7 satt Carl Johan Jepson bakom vinnaren. Här körde han resolut fram till utvändigt om ledande Fiery Heart med Lars Järpedals Key West Snapper och segern togs i ohotad stil.

– 400 kvar kände jag att vi skulle slå ledarhästen. Sedan vet man aldrig vad de har att köra med bakom men vi vann lätt, sa Jepson.

Det blev miljonutdelning på V86 och skrällarna kom på Solvalla när Amazingsurpriseno vann den fjärde avdelningen och She is Cecilila den sjätte.

Artikeltaggar

ÅbyBjörn GoopCarl Johan JepsonPaw MahonySolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.