Hoppa till huvudinnehållet

Fler smittade på isolerat fartyg

Publicerad:
Kryssningsfartyget Diamond Princess ligger i karantän i hamnen i Yokohama i Japan.
Kryssningsfartyget Diamond Princess ligger i karantän i hamnen i Yokohama i Japan. Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Ytterligare 39 personer har diagnostiserats med det nya coronaviruset på kryssningsfartyget Diamond Princess, som ligger förtöjt i Japan.

– Av 53 nya provresultat har 39 testats positivt, säger Japans hälsominister Katsunobu Kato till journalister.

Därmed har sammanlagt 174 personer på fartyget smittats av viruset, som fått namnet Covid-19. De smittade har evakuerats från båten och för fyra av dem är tillståndet allvarligt enligt hälsoministern.

De över 3 000 passagerarna på kryssningsfartyget har suttit i karantän sedan båten anlände till Japan i början av förra veckan. Viruset upptäcktes efter det att en passagerare som hade klivit av fartyget i Hongkong testades positivt. Karantänen är planerad att pågå till den 19 februari.

Utbrottet av Covid-19 har hittills krävt över 1 100 människoliv i Kina och fler än 44 000 personer har smittats.

Artikeltaggar

Brott & blåljusJapanTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.