Hoppa till huvudinnehållet

Fler möjligheter för studenter och arbetsgivare

Publicerad:
Cindy Bråtenfeldt, projektledare för Hotspot som arrangerar en jobbmässa under torsdagen på Karlstads universitet.
Cindy Bråtenfeldt, projektledare för Hotspot som arrangerar en jobbmässa under torsdagen på Karlstads universitet. Foto: Foto: Privat

Cindy Bråtenfeldt är projektledare för externa relationer på Karlstads universitet och Projektledare för Hotspot, som är med och arrangerar en jobbmässa på Karlstads universitet på onsdag.

Vad är Hotspot?

– Hotspot är Karlstads universitets egna jobbmässa. Det är den tjugotredje gången vi arrangerar mässan. Hotspot är till för studenter och arbetsgivare för att de ska kunna mötas och nätverka med varandra. Vi har 130 utställare och har utökat mässområdet från förra året. Vi är större än någonsin, vilket är jättekul. Hotspot är också en branschöverskridande mässa och vi vänder oss till alla studenter vid Karlstads universitet.

Vad är det ni kan erbjuda era studenter?

– Alla arbetsgivare erbjuder någon typ av arbetslivsanknytning, vilket exempelvis kan vara anställning efter examen, sommarjobb, praktik, traineetjänster, medlemskap i olika fackföreningar. De flesta studenter som läser här vill med största sannolikhet ut i arbetslivet efter sin examen och då underlättar det att träffa flera arbetsgivare redan under studierna. Vi har två viktiga huvudsponsorer, Karlstads kommun och Paper Province.

Finns det något som är nytt för i år?

– I år har vi en studentlounge. Den ligger i ett område vid Café gläntan inne på Karlstads universitet. Den har EM Home inrett med härliga möbler, så det finns möjlighet för arbetsgivare och studenter att kunna ha ett djupare samtal med varandra för att få ett bra första möte. Man kan ta en kopp kaffe och sitta och prata med varandra på ett avslappnat sätt. Sedan är vi glada att ha flera nya utställare med oss, så om Färjestad BK, Storytel och Tengbom som kommer för första gången.

Hur många studenter brukar komma?

– Mässan är väldigt välbesökt, ungefär 6000 studenter brukar komma. Under mässan jobbar cirka 100 studenter som arbetar med mässan, varav 18 stycken är från projektgruppen som jag rekryterar varje år. De har jobbat sedan september med att arrangera mässan. Med Hotspot vill vi skapa många fantastiska möten och bidra till att nätverk skapas. Det är därför vi gör den här mässan.

Erbjuder ni även föreläsningar i morgon?

– Det är inga föreläsningar på onsdag. Vi har haft föreläsningar under veckan har vi bland annat Robert Karjel som är överstelöjtnant och även utbildad civilingenjör i teknisk fysik. Han föreläste om ledarskap under pressade situationer och berättade om sina upplevelser inom sitt yrkesliv som överstelöjtnant. Vi har även haft Atea, ett företag som jobbar inom it. Atea hade en föreläsning om innovation och framtid. Samt föreläsningar från Academic Work som är ett bemanningsföretag som har haft föreläsningar för studenterna om hur man ska förbereda inför jobb och hur man skriver ett bra CV.

Artikeltaggar

Färjestad BKHotspotKarlstadKarlstads universitetNyheterPaper ProvinceStorytel

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.