Hoppa till huvudinnehållet

Trots stark insats – Hellton föll igen

Publicerad:
Det var en tuff match mellan Hellton och Kristianstad. Alice Kjällström fick kämpa i duellerna.
Det var en tuff match mellan Hellton och Kristianstad. Alice Kjällström fick kämpa i duellerna. Foto: Helena Karlsson

Hellton fick under lördagen besök av serieledande Kristianstad. Värmländskorna gjorde en riktigt bra match, men det räckte ändå inte hela vägen – Hellton föll med 20–23.

– Jag kände att vi gjorde det bästa vi kunde, säger lagkapten Lotta Kulju.

Det är segt för Hellton just nu som har flera förluster bakom sig och tappar alltmer i damallsvenskan.

Trots förlust bjöd laget på bra motstånd mot Kristianstad och kunde hålla jämt med det besökande laget förvånansvärt bra.

– Innan matchen pratade vi mycket om att bara köra för vi har inget att förlora mot ett sådant topplag som Kristianstad, säger Lotta Kulju.

Hellton spelade väldigt jämnt mot Kristianstad under första halvlek som slutade 9–14. Men det var i början av andra som det besökande laget tog tag i taktpinnen och drog iväg.

Tio minuter in ledde Kristianstad med 19–10.

Men Hellton, som både hade ett bra anfalls- och försvarsspel, kom igen och vid ett tillfälle var det nära ledning.

– Vi hade faktiskt chansen att vinna ett tag.

Men så blev det inte, Hellton förlorade med 20–23.

Vad var det ni gjorde den här matchen som ni inte gjort tidigare?

–Vi gick ner och spelade mer simpelt i vårt anfallsspel så att alla i laget hängde med. Sen hade vi ett riktigt bra försvarsspel mot Kristianstad som har många stora och tunga spelare.

Att vinterns förluster har påverkat laget är inget Kulju sticker under stolen med.

– Det har varit många förluster i både december och januari som självklart har påverkat, men vi har pratat mycket om det och nu försöker vi bara att blicka framåt. Självklart är det segt att veta att om vi spelat som vi gjorde i dag hade vi inte förlorat i förra matchen mot Tyresö.

Trots lördagens förlust är Kulju otroligt nöjd med matchen.

– Jag kände att vi gjorde det bästa vi kunde, det är en otrolig känsla att ta med sig och det känns som att det var ett steg i rätt riktning. Vi har fem matcher kvar och vi får bara fokusera på dem.

Artikeltaggar

HandbollLotta Kulju

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.