Hoppa till huvudinnehållet

Redo för större uppgifter

Publicerad:
Elian Web lekte hem segern i Gulddivisionen på Solvalla.
Elian Web lekte hem segern i Gulddivisionen på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Disco Volante försökte.

Gareth Boko försökte.

Men inget kunde stoppa Elian Web i lördagens Gulddivisionsfinal utan segern blev enkel.

– Han är redo att möta de bästa, sa Jorma Kontio.

Som väntat gjorde Disco Volante och Ulf Ohlsson ett allvarligt försök att ta sig förbi invändige Elian Web i spetskampen, men även om han öppnade snabbt var det aldrig nära att han tog sig förbi loppets favorit.

Det blev sedan lite extra körning när Disco Volante blev het och nästa utmanare dök upp i den andra kurvan när Marc Elias körde fram utvändigt med Gareth Boko.

Men konkurrenterna försökte förgäves.

I sitt vägvinnande steg ökade Elian Web farten in i den sista kurvan och vann lätt före Västerboonthenews med Carl Johan Jepson.

– Elian Web är bättre än någonsin, sa tränaren Katja Melko.

Körande Jorma Kontio fyllde i:

– Hästen var jättefin i loppet och vann lätt, han har toppform för dagen. Elian Web är så bra nu så att det är dags att möta de allra bästa.

Elian Web var med i Elitloppet år 2017 och vad det låter på Kontio kan han bli Finlands representant i år.

Det var en av två V75-vinster för Jorma Kontio den här dagen. Den andra kom med Aura S.L., som klarade det kritiska andraspåret med voltstart och kördes till spets tidigt för att sedan hålla undan mot Rapide Cash i upploppsstriden.

Dubbel för Elias

Marc Elias fick inte vinna med Gareth Boko men det blev ändå en dubbel med Il Duce Boko och Harran Boko.

Il Duce Boko imponerade rejält när han tidigt kördes fram utvändigt om ledande Global Venture och sedan gick undan utan problem till slut. I samma lopp blev det en tredjeplats för Enriko Ha efter att han fått en sen lucka från rygg ledaren.

– Jag ville inte låta Johan Untersteiner bestämma tempot så jag gick fram och lät min häst visa vad han går för. Efter att han gjorde två sämre insatser bytte vi träningsupplägg och han är bra nu, sa Marc Elias.

Ett av våra V75-drag i lördagens tidning var Harran Boko och han spurtade till seger.
Ett av våra V75-drag i lördagens tidning var Harran Boko och han spurtade till seger. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Harran Boko var med som ett av två V75-drag i lördagens tidning och efter att det var ett högt tempo i tät med en rusande Doctor Doxey Zenz spurtade han till en säker seger längst ut i banan.

Carl Johan Jepson vann V75-6 med Atik D.L.
Carl Johan Jepson vann V75-6 med Atik D.L. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I V75-6 vann Carl Johan Jepson med favoriten Atik D.L. men det var efter stor dramatik. I utgången av den sista kurvan började Erik Adielsson med Devs Dragon i spets att köra mot Hobby de L'iton i rygg. I det skedet var Atik D.L. som första häst i andraspår inte segeraktuell men allt förändrades när Devs Dragon galopperade på upploppet. Han var för trött för att galoppera undan så att Hobby de L'iton, som gick i mål med sparat, inte hann fram till seger.

– In på upploppet hade jag inga segerförhoppningar så det är klart att det var stolpe in att vi vann det här loppet, sa Jepson.

Inledande favoritfall

Elian Web var en av två stora favoriter i V75-omgången men för den andra, Hevin Boko, gick det inte lika bra. Hon fick trava utvändigt om ledande Mulligan och kunde inte svara Ultra Bright, som liftat med i rygg, till slut.

I den sista avdelningen blev det en mycket snabb öppning, 08,3/500 meter, innan Bo C. kunde överta ledningen. Örebrohästen var urtapper som trea men kunde inte stå emot Man at Work och framför allt inte vinnande Remarkable Feet.

Tyvärr var det en tveksam vinnare då Jörgen Westholm från fjärde par invändigt körde innanför många, många vita pinnar som markerar bangräsen i den sista kurvan för att komma fram, men det var alltså inget som domarna brydde sig om.

Artikeltaggar

Carl Johan JepsonErik AdielssonSolvallaTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.