Spelrecension: The Dark Crystal

Spel
PUBLICERAD:

Det har varit mycket snack om Netflixs extremt framgångsrika The Witcher-serie. Som många av er säkert vet så är det från början en bokserie, som även blev några av spelhistoriens bästa rollspel. Den där häxkarlen må vara mest poppis, men den överlägset bästa Netflix-producerade fantasyserien från förra året var utan minsta tvekan The Dark Crystal: Age of Resistance.

Serien är en prequel till Jim Hensons fantastiskt fina gamla muppfantasy från tidigt 80-tal. Precis som filmförlagan är Age of Resistance full av fantastiska detaljer, underbart levande karaktärer och världens kanske allra bästa fantasyskurkar – de underbart vedervärdiga skeksis (spelade av bland andra Simon Pegg och Mark Hamill).

Nu har vi även fått ett litet spel som baserar sig på tv-serien. Det är ett oansenligt litet rollspelsstrategispel i samma andra som Final Fantasy Tactics. Spelet må sakna alla former av produktionsvärden, och för den som inte sett serien lär det framstå som halvt obegripligt storymässigt. Men det är ett förvånansvärt gediget litet strategispel, som dessutom har betydligt mer charm än den platta och trista grafiken först skvallrar om.

Age of Resistance Tactics är inte någon revolution i genren alls, men det gör sig om inget annat bra i bärbar form på Switch. De enskilda slagen är korta, fokuserade små pussel, och spelet är som bäst i korta doser då och då. För den som älskar serien och uppskattar turordningsbaserad strategi, så är detta värt en titt. För dig som ännu inte sett förlagan så är det på tiden att du gör det.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.