Sepultura - En brasiliansk klassiker

Skivor
PUBLICERAD:

Sepultura

Quadra
(Nuclear Blast)

Det fascinerar mig att den brasilianska thrash metal-pionjären kuskar vidare trettiofem år efter starten. Speciellt då bröderna Cavalera för länge sedan hoppat av skutan. Kvar är rutinerade basisten Paulo Jr. och gitarristen Andreas Kisser så ryggraden är alltjämt intakt.

Sångaren Derrick Green har frontat kvartetten i över två decennier, men som tidigare känns hans insats tämligen ointressant trots ett spann från skönsång till growl. Återigen är musiken producerad av Jens Bogren på Fascination Street i Örebro och ljudkvalitén går inte att klaga på, men det här albumet tillför inget nytt bränsle till den samtida musikscenen. Det är definitivt mer intressant än Max Cavaleras vattentrampande Soulfly, men trots orkestral episk kryddning och svenska kyrkokörer svalnar nyhetens behag snabbt.

Precis som titeln indikerar, är Quadra uppdelad i kvartar med olika musikaliska karaktärsdrag, ett spännande koncept, men i långa loppet är Sepultura blott ett habilt inventarium i metalvärlden.

Bästa låt: Last time

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.