Hoppa till huvudinnehållet

Här avgör BIK:s Wilhelm Westlund: "Väldigt skönt"

Publicerad:
På bilden ser vi när Wilhelm Westlund sätter dit det matchavgörande 3-2-målet.
På bilden ser vi när Wilhelm Westlund sätter dit det matchavgörande 3-2-målet. Foto: Fredrik Narvelid

Efter två svaga perioder växlade BIK Karlskoga upp och vände fredagens match mot jumbon AIK.

Wilhelm Westlund blev stor matchvinnare med sitt 3–2-mål.

– Vi krigade ned dem i tredje, säger Westlund efter segern.

Inledningsvis tillhörde matchen AIK som också tog ledningen efter 6.26. Carl Wassenius prickade krysset bakom Henrik Lundberg.

Tio minuter in i den första perioden fick Lundberg sin revansch när han stod i vägen och räddade ett skott från John Henrion från nära håll.

Därefter hade Johan Porsberger chansen att öka på AIK-ledningen men Lundberg räddade även då.

BIK växte in i matchen och kvitteringen kom efter 13.44. I powerplay slog Tor Immo till med sin 24:e fullträff för säsongen. Pucken styrdes på en AIK-spelare och in i mål. Assistpoäng fick Linus Karlsson och David Lilja.

"Höja oss"

7.27 in på den andra perioden återtog AIK ledningen genom Cody Bradley som snappade upp en lös puck i powerplay och lyfte den över en liggande Lundberg.

Det mesta gick emot BIK i den andra perioden. Puckar slogs bort och studsade snett.

– Det gick för mycket fram och tillbaka och vi var inte alls nöjda med de prestationerna. Vi pratade i periodpauserna om att vi var tvungna att höja oss, säger Wilhelm Westlund.

En höjning kom också. Kvällens tredje akt ägde hemmalaget. Anförda av de 2 925 åskådarna i Nobelhallen kvitterade BIK fem minuter in i perioden.

Kokkonen målskytt

I numerärt överläge styrde Jesper Kokkonen in en passning av Nikola Pasic. Målet var Kokkonens 23:e för säsongen.

Även Wilhelm Westlund assisterade. Samme Westlund som skulle komma att avgöra bataljen.

– Pasic fick tag i en puck som sedan studsade ut till mig. Jag fick ett väldigt rent läge framför mål och försökte bara hitta nätet.

Du stänkte upp den snyggt...

– Jo, det var väldigt skönt. Alltid kul att göra mål. Trots mindre bra prestation de första perioderna så höll vi oss ändå kvar i matchen, vilket var starkt. Vi krigade ned dem i tredje.

I och med målet och assisten – 33:e respektive 34:e poängen för säsongen – befäster han sin andraplats i backarnas poängliga.

BIK höll undan och gick segrande denna kväll som annars handlade om Kristofer Näslund. För Westlund och hans lagkamraters del var det speciellt att segra inför ikonen.

– Jättestort. Det är alltid lite extra nerver och roligt att spela sådana här matcher när det är någon som hyllas innan, säger Westlund.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockeyWilhelm Westlund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.