Good Harvest - Nick Drake på spelmansstämma

Skivor
PUBLICERAD:

På den hyllade debuten från 2017 rörde sig Good Harvest i traditionella marker. Uppföljaren tar visserligen vid ungefär där den förra slutade men den känns samtidigt starkare, friare och säkrare; låtarna är ännu bättre och söker dessutom ibland andra vägar.

Det känns lite mer Joni än Emmylou, om man säger så, och modet att lita på detaljer snarare än att finjustera helheten tillför låtarna en extra tyngd. Dessutom hörs tydliga influenser från svensk folkmusik, vilket också gör att låtarna får en annan stuns och utväxling.

Men den akustiska grunden i americana är intakt, ibland låter det som att Nick Drake är på spelmansstämma, det är ibland komplexa samhällsanalyser, andra gånger rättframt och avskalat om kärlek, som den bedårande Stay. Det känns också som att sången träffar djupare. Slutresultatet är en kanske lite mindre finputsad skiva än föregångaren, men samtidigt en mer levande.

Bästa låt: Stay

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.