Ásgeir - Lagar ett trasigt hjärta

Skivor
PUBLICERAD:

Ásgeir är redan känd för sin musik på Island, men översätter numer sina album till engelska för en internationell publik. Inspirationen till Bury the Moon, eller Sátt på isländska, kommer från ett hjärtslitande uppbrott. Sorgen och hjärtekrossen skickade Ásgeir långt ut i det isländska landskapet, till en isolerad stuga där han umgicks med sin gitarr i månader.

Landskapet hörs i låtarna; det dånar och viner över vidderna. Ásgeir själv har en distinkt stämma som förmedlar den smärta han går igenom. Bitvis låter det som Moby och Mumford and Sons fått ett kärleksbarn. Lazy Giants sticker ut med ett märkligt synthkomp som inte gör låten rättvisa. Tur då att Overlay räddar tillbaka albumet på rätt spår. Trip hoppiga titelspåret Bury the Moon avslutar, men om Ásgeir lagat sitt hjärta framgår inte.

Bästa låt: Bury the Moon

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.