• idag
  26 okt
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  11°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   1.9 mm
 • torsdag
  29 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Praktiskt med plastkassar och plastpåsar

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten hyllas plastpåsen.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
För mig som cyklar i ur och skur vart jag än ska i närområdet, inte minst till och från mataffärerna, så är plastkassar oöverträffade som förvaring för mina varor, då de transporteras i mina cykelkorgar.

Jag lägger till och med ner handväskan i en plastkasse när jag ska ut och cykla i regn eller snöoväder, eftersom jag vill hålla den torr.

Samma sak om jag har med en tygväska att förvara min cykelhjälm och annat i. Ner i en plastkasse med den. Är det ostadig väderlek brukar jag lägga ner regnkläder i en plastkasse, då jag även kan lägga ner dem där när de är blöta, utan att blöta ner allt annat. Vattenflaska, matlåda och annat som kan läcka ser jag också till att lägga i en plastpåse - numera dock oftast en soppåse.

Åker jag buss, så brukar jag ha med extra plastkassar eller plastpåsar för att lägga ner ett blött paraply eller snöiga broddar.

Jag har alltid sparat plastkassar man fått i olika butiker och återanvänt dem så länge som möjligt, för att låta dem sluta som soppåsar.

Undersökningar visar att det är så här de flesta svenskar använder sina plastkassar. Så varför försvåra och fördyra för oss? Vem tjänar på det?

De enda jag kan komma på är tillverkarna av soppåsar. Jag märker ju själv att förbrukningen av sådana rasat i höjden avsevärt sedan butikerna ålagts att ta betalt för sina plastkassar och mataffärerna höjer priserna på sina.

Jag undrar också om det inte är risk för att fler till slut väljer att ta bilen i dåligt väder, om man inte enkelt kan frakta sina tillhörigheter och varor i praktiska plastkassar, när man tar sig fram till fots, per cykel eller med buss?

Plastkasseanvändande tant

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.