Hoppa till huvudinnehållet

Rekordår för Stadshotellet – nästa år väntar 45 nya rum och spa

Publicerad:
Stadshotellets hotelldirektör Anna Björkenstam Wedberg kan stråla ihop med Sola, Eva Lisa Holtz. Hotellet förbättrade sitt resultat med 16 procent under 2019.
Stadshotellets hotelldirektör Anna Björkenstam Wedberg kan stråla ihop med Sola, Eva Lisa Holtz. Hotellet förbättrade sitt resultat med 16 procent under 2019. Foto: Tommy Andersson

2019 blev ett rekordår för Elite Stadshotellet i Karlstad. Resultatet förbättrades med 16 procent och samtidigt håller den nya hotelldelen med 45 rum på att växa fram.

– Den öppnar i mars nästa år och får ett fullfjädrat spa med två pooler och takbar. 2021 fyller vi dessutom 150 år.

Hotelldirektören Anna Björkenstam Wedberg är mycket nöjd med utvecklingen för Stadshotellet. Förra året var ett framgångsrikt år med välfyllda rum.

– Ja, vi nådde 82 procents beläggning och det är en mycket bra siffra och sammanlagt förbättrade vi vårt resultat med 16 procent och vi hade faktiskt en likadan ökning under 2018.

– Karlstad är över lag en stad där många hotell går bra. Lerinmuseet och Wermlandsoperan lockar besökare liksom det breda nöjesutbudet i övrigt och närheten till Norge gör att även många norrmän hittar hit. Samtidigt är Karlstad en fantastisk sommarstad, säger Anna Björkenstam Wedberg.

Lerinmuseet, Wermlandsoperan och det i övrigt breda nöjesutbudet bidrar till att locka gäster till Stadshotellet, säger Anna Björkenstam Wedberg.
Lerinmuseet, Wermlandsoperan och det i övrigt breda nöjesutbudet bidrar till att locka gäster till Stadshotellet, säger Anna Björkenstam Wedberg. Foto: Tommy Andersson

Hon konstaterar att vi numera över lag unnar oss mer saker, bland annat att resa bort och bo på hotell.

– Och gästerna är mer kräsna och vill ha mer service och det är något som vår fantastiska personal ger dem.

Förutom själva hotelldelen har Stadshotellet även lagt ner mycket jobb på att marknadsföra festsalen, de tre salongerna och sina fyra konferenssalar.

– Detta har lett till allt fler bokningar, något som också bidragit till att vår omsättning har ökat. Samtidigt finns det en stor utvecklingspotential inom det området.

Utbyggnaden av hotellet med 45 dubbelrum, ett spa och en takbar pågår för fullt. I mars 2021 ska allt stå klart, berättar hotelldirektören.
Utbyggnaden av hotellet med 45 dubbelrum, ett spa och en takbar pågår för fullt. I mars 2021 ska allt stå klart, berättar hotelldirektören. Foto: Tommy Andersson

Om drygt ett år, i mars 2021, står den nya hotelldelen som börjar resa sig färdig. En investering på drygt 100 miljoner kronor som blir ett viktigt tillskott, säger Anna Björkenstam Wedberg.

– Då får vi 45 nya dubbelrum och kapaciteten växer till 183 rum. Dessutom får vi ett fullfjädrat spa med en infinitypool mot älven, en pool på taket, bastu och behandlingsrum.

– Vi blir Elites andra hotell i Sverige att kunna erbjuda detta efter Elite Palace i Stockholm som öppnar sitt spa i dagarna.

– En sådan spaanläggning har varit väldigt efterfrågad bland våra gäster och vi blir det första hotellet i Karlstad både med spa och en takbar.

Så här kommer den nya hotellbyggnaden som dockas med den nuvarande se ut.
Så här kommer den nya hotellbyggnaden som dockas med den nuvarande se ut. Foto: Illustration: Tengbom

2021 blir ett mycket intensivt år för Stadshotellet inte bara på grund av den nya hotelldelen.

– Vi fyller dessutom 150 år och det jubileet ska vi fira i maj, berättar Anna Björkenstam Wedberg.

Artikeltaggar

Anna Björkenstam WedbergElite StadshotelletNäringslivNyheterTingvallastaden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.