Värmländska tog brons i SM

Publicerad:
Jessica Rundh, i blå dräkt, vinner här mot Jennica Källberg i bronsmatchen. Foto: Privat

I helgen var det brottnings-SM i Limhamn.

I klassen 62 kilo blev det en värmländsk bronsmedalj genom Jessica Rundh, 29 år.

– Jag vill gärna ta ett guld så det är möjligt att jag försöker igen nästa år, berättar hon.

Eftersom det var få anmälda till klassen 59 kilo slogs den ihop med 62 kilo och det var otur för värmländskan.

För från 59-kilosklassen kom Johanna Lindborg som hamnade i samma pool som Rundh och de möttes i den första matchen.

– Johanna är väldigt duktig. Hon tillhör landslaget och har sponsorstöd av SOK för att satsa på brottningen, berättar Jessica.

Snabba rullningar

I den matchen blev det förlust med 0-10, men i den andra matchen mot yngre Wilma Norberg blev det en säker seger och därmed väntade en match mot Jennica Källberg om bronspengen.

Här vann hon med siffrorna 8-4.

– Jag fick snabbt ner henne på mattan och gjorde tre rullningar, så det stod 8-0 efter ett par sekunder. Efter det blev jag trött och fick mjölksyra och tog det lugnt men jag ledde stort och hade kontroll på händelserna hela tiden, berättar Jessica.

Hon har haft ett långt tävlingsuppehåll och det här var hennes första SM-tävling sedan 2010. På meritlistan fanns sedan tidigare tre SM-brons och ett SM-silver och nu blev det alltså ytterligare en bronsmedalj i prisskåpet.

– Jag har kört på ganska bra det senaste året, men det är en helt annan grej att tävla. Jag blev sugen på att tävla mer i brottning men det finns inget inplanerat. Jag vill gärna ta ett guld så det är möjligt att jag försöker igen nästa år, berättar Jessica som studerar i Linköping och därför tävlar för Norrköping istället för en värmländsk klubb.

Testar en ny sport

Även om det inte finns någon brottningstävling inplanerad väntar en annan utmaning snart.

– Jag ska göra min första tävling i ju-jutsu i Nordic open i Stockholm i slutet av mars och då kommer jag att tävla för Samurang från Karlstad.

BK Orion från Karlstad hade två deltagare med i SM och både Hannes Hoffman, i 60 kilo, och Vusal Karimov, i 67 kilo, slutade femma.

Artikeltaggar

BrottningLimhamnSM i brottning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare