• onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Omfattande brottslighet i Hagfors

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten skriver om brottsmisstankar i Hagfors, brott i anslutning till vatten. Dock inte detta vattendraget, det är inte ens i Sverige.
Foto: Christoph Schmidt
Enligt säkra källor förekommer omfattande och allvarlig brottslighet i Hagfors kommun. Den brottsliga verksamheten tycks vara allmänt förekommande över hela kommunen.

Både män och kvinnor i alla åldrar är inblandade. Det kan röra sig om flera hundra personer. Situationen är mycket allvarlig då bl.a. polis och förtroendevalda kan ha utfört brottsliga handlingar. Även vårt lagstiftande organ riksdagen sägs vara inblandat.

Ryktet säger att rikspolisen tagit del av situationen och en insatsstyrka finns i beredskap. Det är heller inte uteslutet att SÄPO kommer att bli inkopplad då personer från främmande makt finns med bland de misstänkta. Det pratas om tyskar, norrmän men framför allt holländska medborgare.

Källan uppger att brottsligheten i huvudsak är förlagd utanför tätorten. Då verksamheten kräver en viss mängd vätska förekommer den som mest vid vattennära torp eller sommarstugor. På något sätt har brottslingarna lyckats hålla sin verksamhet flytande under många år utan att bli upptäckta. Påverkan av klimatet gör att brottsligheten är lagd på is under vintern men ökar med den tilltagande värmen. Det hela började rullas upp då ett antal fotografier kom till myndigheternas kännedom.

Nu är det dags att få upp missbruket på land för närmare granskning och säkra bevis. För att komma tillrätta med den omfattande brottsligheten behövs hjälp från allmänheten. Av intresse är föremål i anslutning till alla kommunens sjöar och vattendrag. Har du sett något misstänkt föremål som ligger på olämplig plats ska du omedelbart anmäla detta.

Även den hårt inblandade kommunen är intresserad av iakttagelser som kan peka på brott och som berör kommunens verksamhet. Ser du något långsmalt objekt som ligger i eller befinner sig strax ovanför vattenytan ska du omedelbart agera. Var försiktig då brottslingen kan finnas i närområdet.

Ta ett kort med din mobil, markera ut platsen på en karta och skicka det sen till miljöchefen i Hagfors kommun. Allt kommer att mottas med stor tacksamhet och skyndsamt utredas.

Att angöra en brygga

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.