Vem kan slå Värmlands hårdaste och mjukaste?

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Hanna Hellquist, i sällskap med Lars Lerin, imponerar på Anrell genom sin medverkan i Alla mot alla.
Jag är en tablå-tv-knarkare. Jag älskar att kolla på tv-tv. Och just när programmen sänds.
Som På spåret. Det ser man fredagar 20.00 – inget annat. Och så ser man till att ingen fuskar.

En gång fuskade jag faktiskt. Jag känner en tv-skribent på en stor kvällstidning som fick programmen i förväg för att kunna skriva små trevliga krönikor som skulle publiceras exakt klockan 21.00.

Hen berättade vilka sjukt svåra frågor det var den här veckan och så sa hen namnen på de tre städerna och så kunde jag briljera på kvällen genom att kunna alla tre på tio poäng. Smack.

Alla baxnade.

Fusk är underbart. Jag skämdes inte ens.

Fast nu fuskar alla. Duo-appen ger alternativ på frågorna. Hallå. A l t e r n a t i v. Så pinsamt. Avgå alla. Särskilt Fredrik Lindström.

Filip och Fredriks frågesportprogram i femman sänds jämt. Där kan man, närmast förhäxad, följa Hanna Hellquists framfart i studion, med sin medtävlande Lars Lerin och med de fullständigt chanslösa programledarna, särskilt Filip som blir allt surare på henne.

Hanna kan allt. Ingen annan kan nåt. Och när hon inte kan så läxar hon upp medtävlande och Filip och sin tax så att de kippar efter andan.

Om Hanna fick vara med i På spåret skulle alla vara tvungna att duscha efteråt. Även programledarna. Så dominant och gränslös är hon.

Värmlands hårdaste i lag med Värmlands mjukaste. Kan inte bli fel som lagbygge.

Hanna är bäst i tv just nu. Hon och Lars.

Jag brukar säga att Hanna och jag är dom enda som slutat som krönikörer på stora rikstidningar frivilligt – bara för att vi var trötta på det. Alla andra som säger att de slutat på eget initiativ ljuger.

Nu ska Hanna tydligen rädda nya P3 i radio också, med egen show halva eftermiddagarna. Krävs väl en tjej från Karlstad och Grums för det, antar jag.

Veckans kladdigaste

Donald Trump ihop med Benjamin Netanyahu när de presenterade nya fredsförslaget i Vita huset var nog det mest slickiga som två testosteronkompenserande 70-åriga män nånsin utfört.

Tablå-tv betyder Go’kväll också om man är i mogen ålder.

Jag tittar bara på torsdagar. Då sänds Gör om mig. Måste ni se. En halvful och vansinnigt alldaglig människa görs om till en snygging.

Torsdagar klockan 19.25 är det final och den fula ankungen har blivit en svan.

Ohyggligt trist är det om en man deltar. De brukar pliktskyldigt lägga in nån sån ibland. Idiotiskt. Där går jämställdhetens yttre gräns. Män där förstör hela upptakten till helgen. Män går inte att göra om. Män ska vara beiga – och förbli beiga. Utom Rickard Söderberg. Smink och löshår är inte lösningen på mäns problem.

Stjärnor på slottet är den sista höjdpunkten på veckan. Vilka underbart obehagliga människor. Jag älskar dem allihopa. Och avskyr dem.

Pernilla Wahlgren i sista programmet var ju ett underbart program. Jag kände igen allt. Jag var med när hon och bröderna Ingrosso breakade i Mello och bröderna var så jobbiga att alla baxnade över att heterosexuella män kunde vara på det viset. Det skrev jag om.

Träffade Emilio i Let's Dance-studion häromåret när hans barn Bianca tävlade och vi hälsade förtjust på varandra. Det var som om vi båda insett att tiden gått och att vi båda gått vidare och att hat är granne med kärlek. Hur gulligt som helst.

En bild från var krönikören kallar "En bisarr scen".

När jag var chef på Nyheterna på TV4 publicerade jag en vansinnigt rolig film från deras bröllop där Pernilla spände onda ögat i vår fotograf som trampade på hennes släp. Hur kul som helst.

"Det gjorde mig så j ä k l a förbannad att jag vänder mig om och STIRRADE med tokblick rakt in i kameralinsen!!!" bloggade Pernilla senare.

Annars finns det en bisarr scen på Youtube. Sök på ”Pernilla Wahlgren + Anrell” så får ni upp en sanslös intervju med Pernilla i TV4 hos Bengt och Malou, inför nypremiären på Grease. Jag var dittvingad för att stadga upp det ytligt kommersiella (!) i att ha med pop-Pernilla, sa redaktionen. Jag var tveksam men fick ju ändå betalt så varför inte. Pernilla är sjukt skeptisk till min närvaro, ser man. Jag är sjukt pretentiös. Smärtsamt att se, för en som alltid tyckt att allt kan man säga om mig – utom att jag är pretentiös. Bengt och Malou gör så gott de kan. Någon stor stund i TV4:s historia är det inte…

Det där var 1992. Några år senare jobbade Pernilla och jag ihop i Sikta mot stjärnorna när jag ett år hade gästbisittare bredvid mig - olika varje program. En fredag hade jag Carola. Hon klädde plötsligt av sig praktjskt taget naken i ett reklambreak inne i vårt lilla bås. Det var en stor upplevelse.

Pernilla och jag hade hur trevligt som helst. Roligast var det när Emilio ringde hemifrån och klagade på att det fastnat håravfall i duschavloppet – fy bubblan – och att Pernilla faktiskt borde tagit bort det.

Fniss fniss.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.