Oscar Danielson - Som längtan och mening

Skivor
PUBLICERAD:

Trots sju album, tre barnskivor, en Grammis och fyra romaner på 25 år är Oscar Danielson fortfarande mer känd i våra grannländer.

På nya skivan, som sägs vara den sista, är tonen allvarligare och mer dämpad. Det handlar om att förlora sin mamma, att se barnen växa upp och att kanske lite uppgivet notera hur chanserna går en förbi.

Men mest av allt handlar det om en längtan efter mening, eller åtminstone kärlek. Som vanligt får han hjälp av landets allra finaste musiker och även om man känner igen det typiska i Danielsons låtar finns det sånt som sticker ut, som rytmisk Paul Simon-pop och ett besök i det åttiotal som den senaste romanen utspelar sig i.

Vemodet lyser igenom men det är varmt, finurligt, eftertänksamt och med en stor nypa humor i botten. Det här kan bli året som jag faller växer för varje lyssning och det är en utmärkt skiva att såväl gråta som längta till.

Bästa låt: Jag vill ringa min mamma

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.