Det Brinner - Fjäderlätt dansmusik med saxofon

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Matilda Sjöström är kanske inte världskänd i hela Sverige, men i hemstaden Göteborg är hon något av en institution. Förutom att hon utgör ena halvan av duon Steget har hon hörts i Christer i P3 och spelar dessutom skivor runtom i Lilla London.

Under namnet Det brinner förmedlar Matilda Sjöström god stämning.
Foto: Pressbild.

2016 släpptes det första albumet med soloprojektet Det Brinner och här kommer alltså den svåra andra skivan. Jag gillar Det Brinner. Ibland är det ostrukturerat, på gränsen till att verka plojigt, men Sjöström lyckas samtidigt att förmedla något så ovanligt som god stämning med sin fjäderlätta dansmusik.

Det är dessutom svårt att förbli oberörd av någon som fattar det förträffliga beslutet att ta in en saxofon.

Bästa låt: Kan inte förstå

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.