Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska Maya Rung i årets julkalender

Publicerad:
Maya Rung från Karlstad medverkar i årets julkalender.
Maya Rung från Karlstad medverkar i årets julkalender. Foto: Carl Edlom

Johan Glans, Babben Larsson, Annika Andersson och värmländska Maja Rung. Det är några av skådespelarna i årets SVT-julkalender "Mirakel", skriver Dagens Nyheter.

"Mirakel" är ett tidsreseäventyr där tittarna får följa de båda flickorna Mira (Sarah Rhodin) och Rakel (Bibi Lenhoff) vilka lever på samma herrgård, fast hundra år ifrån varandra. En dag inträffar något oväntat som gör att de av misstag byter liv med varandra.

Regissören Carl Åstrand gjorde "Håkan Bråkan" när den var julkalender i SVT 2003.

– Det jag tar med mig är att när man gör en julkalender vet man att folk kommer att klaga på den. På Aftonbladets löpsedel är det alltid någon som ska "rasa" över den, det blir som en storm i ett vattenglas. Man vet att man kommer att få lite skit, men det får man ta, säger han till tidningen.

Julkalendern spelas just nu in på Ekebyhovs slott på Ekerö utanför Stockholm.

Artikeltaggar

Dagens NyheterEkeröJulMaja RungNöje/KulturStockholmSVT

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.