Crusaders växer - kommer till spel med två damlag

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
Carlstad Crusaders jublar över fjolårets SM-guld. Nu kommer klubben till spel med två damlag.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER
Carlstad Crusaders fortsätter att gå i bräschen för svensk amerikansk fotboll.
Nu kommer man, som enda förening, till seriespel med två damlag.

Svenska mästarnas utvecklingslag kommer att spel division 1-fotboll den kommande säsongen.

Enligt klubben bottnar detta i att grannklubben Karlskoga Wolves kom med en förfrågan om samarbete.

– Vi ser det här som en jättebra möjlighet att ge så många som möjligt så mycket speltid som möjligt och därigenom få matchträning. Det öppnar även upp för spelare som kanske inte har möjlighet att genomföra en Superseriesatsning. Förutom de spelare som ansluter från Karlskoga hoppas vi även att både gamla och nya spelare känner suget och vill ansluta, skriver Crusaders på sin hemsida.

Få in nya spelare

Meningen är också att den nya satsningen ska göra det enklare att få in nya spelare och också att det ska bli lättare för de spelare som kommer från ungdomslagen att ta klivet upp till damlaget.

– Superserielaget och Utvecklingslaget kommer att ha gemensamma träningar på Regementets IP. Fler spelare på träningarna öppnar upp för fler sorters övningar, skriver klubben vidare.

Utvecklingslagets kommer att spela matcher i såväl Karlskoga som Karlstad.

Nathalie dubblerar

Huvudtränare för utvecklingslaget är Nathalie Bengtsson som även spelar i Superserielaget. Hon har spelat fotboll i Crusaders sedan 2016 och 2019 inledde Nathalie sin landslagskarriär och har redan hunnit med att vinna ett EM-silver under EM i Leeds.

– Vi har så många duktiga coacher i damlaget och kunskapsnivån bland spelarna i truppen är mycket hög, så jag är övertygad om att det kommer bli ett grymt uppstartsår för vårt utvecklingslag, säger Nathalie Bengtsson.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.