Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad åkte på storförlust

Publicerad:
Karlstads Amanda Berggren och och resten av laget fick åka hem med en storförlust från Umeå.
Karlstads Amanda Berggren och och resten av laget fick åka hem med en storförlust från Umeå. Foto: Tommy Andersson

Ett slutspelsjagande Karlstad IBF reste till Umeå och bortamötet med IKSU. En svår match stod på menyn, där KIBF desperat jagar poäng mot topplagen för att kunna avancera till slutspel. IKSU visade sig dock vara ett för tufft motstånd och värmlänningarna fick resa hem med en 2–18-förlust.

– De rullade ut oss idag, säger Karlstadstränaren Joacim Holmén

Karlstad gjorde helgens långa bortamatch i Umeå till en resa i sig när de först bussade till Arlanda för att sedan ta flyget till Umeå.

– Det har varit en bra stämning i truppen hela resan. Att plocka poäng mot IKSU skulle vara en bonus, säger Holmén.

Trots hemmalagets överkörning så var det gästerna som skulle överraska tidigt. Redan åtta sekunder in i den första perioden kunde Emilia Lassfolk ge Karlstad ledningen innan utklassningen började. IKSU svarade med tre mål innan Linnea Juhlin kunde reducera tillställningen.

Efter det tillhörde matchen norrlänningarna. IKSU kunde utöka sin ledning ytterligare fem gånger innan den första perioden skulle gå mot sitt slut.

Även den andra perioden började med en rivstart. Hemmalaget kunde återigen utöka redan efter 55 sekunder spelade. När Umeå senare gjorde 13-2 så gjorde Karlstad ett målvaktsbyte. Jessica Rolf gick ut och in kom 18-åriga SSL-debutanten Ellen Westberg.

Sista perioden dock skulle bli en repris av den andra där gästerna återigen fick se sig utspelade. Efter tre spelade perioder hade resultatet runnit iväg till 18–2.

– Vi var helt enkelt inte med idag. De har så många varianter och alla är med och deltar, dessutom så har de både många left- och rightskyttar vilket gör att de alltid är vassa från kanterna. De är så säkra och de gör målen både i nättaket och krysset. IKSU är ett skickligt lag och jag tror de kommer nå hela vägen, säger Holmén.

Noterbart är också att IKSUs Veera Kauppi stod för sju mål och en assist.

Nu väntar två veckors spelledigt innan Karlstad gästas av bottenlaget Warberg lördag den 8:e februari.

Målskyttar KIBF: Emma Lassfolk, Linnea Juhlin.

Artikeltaggar

InnebandyKarlstad IBF DamSSL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.