Hoppa till huvudinnehållet

Boreåkare körde för Sverige

Publicerad:
Ludvig Berg hade en bra helg i Falun.
Ludvig Berg hade en bra helg i Falun. Foto: Helena Karlsson

Boreåkaren Ludvig Berg fick under söndagen chansen att åka för Sveriges förstalag i den avslutande stafetten i mixad stil under Kopparskidan i Falun. Laget missade precis pallen och var 20 sekunder från vinnarna.

Ludvig Berg åkte andra sträckan för Sverige lag 1 i herrarnas 17-18 årsklass. Totalt åktes 15 kilometer, alltså fem kilometer per man.

– Jag gick ut på andra sträckan men precis vid växlingen var det en finländare som körde över staven så lagen framför oss kunde dra ifrån, säger Ludvig Berg.

Utöver stafetten åkte Berg både distans under fredagen där han slutade på trettonde plats, samt sprint på lördagen där han blev fyra.

– Jag är nöjd med helgen som gått, självklart hade vi hoppats på medalj i stafetten men med tanke på förutsättningarna från min sträcka så är vi nöjda, säger Berg.

Framöver väntas fortsatt tävlande i Scandic cup och nästa tävling går av stapeln i Lycksele 16-17 Februari.

Artikeltaggar

LängdskidåkningLudvig Berg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.