Alice Boman - Omsvärmade dimensioner av längtan, saknad och hopp

Skivor
PUBLICERAD:

När Alice Boman släpper sin debut Dream On är det stämningar fångade i ögonblick och drömmar. Innerliga viskningar som tar plats och skapar omsvärmade dimensioner av längtan, saknad och hopp. Och det är svårt att inte dras med i det hon vill berätta.

Boman tar oss in i nervbanorna, genom hjärtats rytmiska slag. Under täcket, ut i natten, genom smutsiga glas med speglingar av stadens horisont. Till allt som var, och allt som försvann. Hennes röst fångar allt i en gripande perfektion där hennes klingande ton i all sin enkelhet blir hennes främsta instrument. I The More I Cry är hon exemplarisk. En värme, som omsluter texterna. Som dagboksanteckningar hon tonsatt med 80-talsdoftande klaviatur och ödeläggande toner som sträcker ut mörkret över de öde slätterna.

Trots att Bomans berättelser går i moll är det snarare en väg ut. En vacker gryning som reser sig över fälten. Dream On är en magisk debut, en intim skildring av något vi alla känt.

Bästa låt: The More I Cry

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.