Spelrecension: Football, Tactics and Glory

Spel
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Januari är en ganska tyst månad. Det släpps inte jättemycket film eller spel, och det som släpps är ofta av tveksam kvalitet. Football, Tactics and Glory är dock ett kul litet koncept som förtjänar ett bättre öde än att försvinna i det töcken som är det oöverskådliga spelutbudet.

Konceptet är enkelt – skapa en fotbollsklubb och försök leda den till framgång. Matcherna spelas dock inte som i FIFA eller PES. Istället är detta ett strategispel där du flyttar spelarna som schackpjäser och försöker utmanövrera motståndarlagen. Det funkar riktigt bra, för det allra mesta.

Problemen finner man främst i den trista och fula presentationen, samt i bristen på ordentligt djup. Men även om spelet ser ut som hej kom och hjälp mig, så är det roligt. Om du vill ha en stunds charmig fotbollsstrategi, och kan ha överseende med viss stelbenthet, så är detta värt en titt.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.