Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen vill bygga ny sporthall vid Ilandaskolan

Publicerad:
På den här grusplanen tvärs över gatan för Ilandaskolan vill Karlstads kommun bygga Skåres nya sporthall. Nu ska området utredas.
På den här grusplanen tvärs över gatan för Ilandaskolan vill Karlstads kommun bygga Skåres nya sporthall. Nu ska området utredas. Foto: Lisa Olaison

Teknik- och fastighetsförvaltningen föreslår att den nya sporthallen i Skåre placeras på grusplanen tvärs över gatan för Ilandaskolan.

Nu ska bland annat en geoteknisk utredning göras och en ny detaljplan måste tas fram.

NWT har tidigare skrivit att Karlstads kommun har haft två alternativ för placering av den nya sporthallen. Antingen vid Stodeneskolan eller på grusplanen ett stenkast från Ilandaskolan.

– Och nu har vi på teknik- och fastighetsförvaltningen tillsammans med kultur- och fritidsföraltningen kommit fram till att en placering strax intill Ilandaskolan är den bästa lösningen, säger Pernilla Kortzon, enhetschef för fastighetsprojekt på Karlstads kommun.

Beslutet om placeringen tas av teknik- och fastighetsnämnden på onsdag. Helt klart att det blir ett bygge vid grusplanen så är det dock ännu inte.

– Nej, först måste vi genomföra flera utredningar. Området är känsligt för skyfall och därför ska detta utredas. Vi ska även utreda geotekniken på grusplanen och vilka trafikåtgärder som behövs på Ilandavägen när sporthallen byggs.

35 miljoner

Samtidigt måste en ny detaljplan tas fram för att möjliggöra bygget. 35 miljoner kronor finns avsatta i årets budget för den nya sporthallen.

– Den summan räckte 2017 till den sporthall med fullmått och mindre läktare som byggdes på Hultsberg. Men vi vet ännu inte om det räcker nu.

Undersöker behoven

– Det görs även en sammanställning av vilka behov som finns bland idrottsföreningarna i Skåre när det gäller sporthallens utrustning och innehåll, säger Pernilla Kortzon.

Även Stodeneskolans idrottshall behöver renoveras. En grov kalkyl visar att kostnaderna ligger på cirka 10 miljoner kronor. Några pengar för detta finns det dock ännu inte.

Artikeltaggar

Karlstads kommunNyheterPernilla KortzonSkåreSkola och utbildningSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.