• idag
  28 jan
  -8°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 jan
  -8°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 feb
  -7°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Då hade Nisser blivit geniförklarad – men hur är det med bron?

Insändare
PUBLICERAD:
Bättre att lyssna till strängen som brast än att aldrig spänna en båge, anser insändarskribenten angående några uppmärksammade affärer där Karlstads kommun är en part.
Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Stadshusaffären misslyckades, tyvärr. Men tänk om appen Zynapp hade blivit en succé och hade inneburet hundra-kanske tusentals arbetstillfällen i Karlstad. Då hade 50 miljoner inte varit bortkastade och Kullgren och Nisser blivit geniförklarade.

Det är alltid svårt att värdera en ide och förutse om den bär eller inte. Kullgren och Nisser trodde fullt och fast på Solbergs visioner om en strålande framtid för Zynapp. Tyvärr blev det ett misslyckande som kostar skattebetalarna 50 miljoner.

Bättre att lyssna till strängen som brast än att aldrig spänna en båge. Det finns många strängar som har brustit genom åren men det finns också goda exempel. En är Branäsaffären som, trots en del konkurser och diverse oegentligheter, till slut blev en succé. Det är väl ingen som vill ha den satsningen ogjort.

Personligen är jag motståndare till Muminland. Mumin är en finsk produkt som hör hemma i Finland och jag har svårt att se någon stor tillströmning av turister. Att ta Mumin till Karlstad är som att bygga upp snickarboa på Skutberget och tro att det skall komma en massa dollarstinna turister som skall handla i Karlstads nöjesliv.

Men det är svårt att sia om framtiden. Det kan bli en hejdundrande succé och då är Stadshusaffären glömd och Nisser blir helgonförklarad. Blir det fiasko står Karlstad med en stor miljoninvestering i infrastruktur som kanske inte har något värde.

Business Värmlands starke man är Göran Österman. I lördagens NWT presenterades hans ”CV” som onekligen är imponerande. Han har mer lyckade affärer än misslyckade och många Värmlänningar har honom att tacka för jobb och goda skattekronor. Skall man tolka SVT:s reportage rör han sig i gränslandet med vänskapskorruption. Men hur skall man få goda resultat om man inte utnyttjar sina kontakter?

För övrigt anser jag att cykelbron över Klarälven inte skall byggas eftersom den bara kommer att användas för Råtorpsborna när de skall se FBK för ta sig en öl och kunna cykla hem. Finns det någon politiker på Råtorp med bindning till Österman, Kullgren och Nisser? Bör utredas.

Gustav

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.