Stjärnorna släpper loss – alla röster får höras

Publicerad:
Tillsammans kommer Stjärnorna att äntra scenen med dansare från Dansstudion, Chance dance company och Clude dance company. Foto: Lisa Olaison

Inne i logen sitter de, fyra av deltagarna från dansgruppen Stjärnorna som har två föreställningar på Arenan i Karlstad att se fram emot. Den första på lördagskvällen.

– Jag är nervös, men peppad, säger Per Anteryd, en av Stjärnorna.

Det är Karlstad dansförening som anordnar föreställningen ”Alla kan dansa” på Arenan i Karlstad och medverkar gör dansgruppen Stjärnorna, elever från dansstudion och de båda kompanierna Chance dance company och Clude dance company.

– Fokus för årets föreställning har varit utanförskap, idealet och att bryta normer, säger projektledare Ia Pettersson Testouri.

Stjärnorna består av barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsvariationer och initiativet till gruppen togs av Ia Pettersson Testouri för fem år sedan. Då träffade hon Emma Andersson, Per Anteryd och Martin Granberg på ett prova-på-tillfälle på Kupan (nuvarande Fritidsknuten).

– Jag kände att de måste få komma till dansstudion och på den vägen är det, säger Ia Pettersson Testouri.

Carl-Johan Norell, Per Anteryd, Emma Andersson och Martin Granberg har tränat i månader under ledning av projektledare Ia Pettersson Testouri inför de två föreställningarna.
Carl-Johan Norell, Per Anteryd, Emma Andersson och Martin Granberg har tränat i månader under ledning av projektledare Ia Pettersson Testouri inför de två föreställningarna. Foto: Lisa Olaison

Sedan dess har gruppen växt och med stöd från Karlstad kommun, Värmlandsidrotten, Studiefrämjandet och Dansstudion har de nu möjlighet att hålla tre dansgrupper i veckan.

Årets projekt leds av Ia Pettersson Testouri och Anna Nilsson och bjuder bland annat på musikal-medley, livemusik och koreografi.

c Alla röster får höras, så alla har varit med och valt låtar, säger Ia Pettersson Testouri.

– Vi har respekt för varandra. Alla måste få komma fram, säger Per Anteryd.

Carl-Johan Norell började dansa med gruppen för två år sedan och ska under kvällen dansa till musik från filmen Frost 2.

– Han tycker mycket om att stå på scen och jag tycker att det är kul att även allmänheten får ta del av detta, säger mamma Kerstin Norell.

En annan av Stjärnorna är Emma Andersson.

Är du nervös inför ikväll?

– När jag gick på Sundstagymnasiet och uppträdde i aulan var jag rädd, men nu har jag vant mig. Nu är det spännande, säger Emma Andersson.

Nästa föreställning visas den 25 januari.

Artikeltaggar

ArenanDansstudionKarlstadKarlstads kommunNöje/KulturPer AnterydStudiefrämjandetVärmlandsidrotten

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare