• idag
  11 aug
  22°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  14 aug
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Sluta låta som mediatränade papegojor

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Moderaterna, M stämma på CCC.Enkät: Per-Samuel Nisser
Foto: Mikael Lindblom
Lite upplysning efter att ha läst Nissers svar på kritiken av stadshuset i NWT, i fredags.

Det är bra att du ställer upp i olika sammanhang och är tillgänglig i olika media som t.ex uppdrag granskning. Problemet är dina svar och vad du säger. Jag skall ge dig lite reflektioner genom att kortfattat förklara vad vi medborgare har förstått händelser relaterade till den politiska ledningen i Karlstad.

Vi har alla förstått att den centrala problematiken kring försäljningen av stadshuset inte är relaterat till köparna utan till säljarna. Vi har också förstått att det förekommit grova misstag både vad gäller säljprocessen såväl som vad som sålts och till vilket pris. Därför vore det av värde att vi får förklarat och klargjort frågeställningar kring detta t.ex vem gav förvaltningarna order om att upphandlingen inte skulle ske öppet och via anbudsförfarande? Vem/Vilka har tagit besluten och varför finns inte detta dokumenterat?

Vi har alla förstått att det behövs affärserfarenhet och avtalskompetens om man skall möta erfarna företagsledare både från Finland och i Sverige. Efter snabba överenskommelser så vill ni framstå som att ni hållit i tömmarna och att det ingått i någon form av strategi. Vi förstår att det inte är på det sätt som beskrivs i era efterkonstruktioner.

Vi har alla förstått hur demokratin fungerar i Karlstad. Det som oroar oss är hur det politiska ledarskapet bedrivs. En viktig komponent i ledarskap är att vara lyhörd för åsikter i en organisation eller bland medlemmar. Man kan inte alltid hänvisa till att det är bra med olika åsikter utan man måste också sätta sig in åsikternas innehåll och varför de framförs. Det är först när man förstår som man kan bli förstådd.

Vi har alla förstått att (hållbar) tillväxt och utveckling är bra för Karlstad och dess invånare. Även här bör man kanske precisera vilken tillväxt man vill ha och inte bara i numerär. Vi kan slå oss på bröstet om vår tillväxt i Karlstad men jämför vi den med andra universitetsstäder som t.ex. Örebro och Växjö har vi haft en svagare utveckling.

Vi har däremot inte förstått varför vi skall behöva fortsätt att höra bortförklaringar och svepande politiska formulering kring tillväxt och demokrati. Varför tar ni inte ert ansvar för era beslut? Varför har ni inte ett konsekvent arbetssätt som ni följer? Varför säger ni inte som det är, istället för att låta som mediatränade papegojor?

Dags att välja sida

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.