Hoppa till huvudinnehållet

Omtalad villa är inte såld: "Det är mycket pengar"

Publicerad:
Mattias Wassberg utanför villan i somras. Foto: Lisa Olaison

Villan var en av sommarens mest uppmärksammade bostäder till salu. I dag står den fortfarande utan köpare.

– Det är mycket pengar för en "Karlstadkassa", säger Mattias Wassberg, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

Huset på Sandgrundsgatan i Karlstad lades ut på Hemnet i somras. Huset fick stor uppmärksamhet och blev mest besökta på Hemnet under flera veckor på rad, enligt Mattias Wassberg. För tillfället är annonsen borttagen utan att huset har blivit sålt.

– Vi har valt att ta bort den från Hemnet under hösten då det är en sämre marknadsperiod. Men den ligger ute på vår hemsida. Den är fortfarande tillgänglig för den som är intresserad, säger han.

"Villan håller en hög nivå"

Priset på villan är 15 miljoner kronor. För den prislappen får du nio rum och nästan 400 kvadratmeter. Mattias Wassberg berättar att i dagsläget är det inte bestämt något om hur det blir i framtiden. Han antar att det inte lär vara någon Karlstadbo som blir köparen av den 100 år gamla villan.

– Villan håller en hög nivå. Men det är det här priset vi har begärt och det är mycket pengar för en "Karlstadkassa". Jag tror det är stor chans att det blir en köpare utifrån, som en företagare, säger han och fortsätter:

– Det var förväntat att det skulle ta en stund att sälja villan. Jag hade hoppats på att det kunde gå snabbare än såhär. Vi har haft enormt intresse men det har inte varit många som har haft möjlighet att köpa för det begärda priset.

1919 lät grosshandlaren Anders Löfberg bygga villan bredvid Biskopsgården. Arkitekten var Simon Svensson från Stockholm. Han ritade några år senare Bengtsfors kyrka som byggdes 1926.

Villan såldes senast 2006 och landade då på drygt 6 miljoner kronor.

Artikeltaggar

BiskopsgårdenHemnetMattias WassbergNyheterSvensk fastighetsförmedling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.