Tack regeringen - tack för några tior extra

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten hade hoppats på lite mer i plånboken med den nya pensionen.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Tack regeringen med stödpartier. Det är med stor glädje jag ser fram mot den nya pensionsutbetalning i januari. Det blev drygt 200 kr mer i månaden.

Nu fattas det bara tre kronor så är jag uppe i svindlande 10 000 kr/mån. Men säg den glädje som varar.

Likt sheriffen i berättelsen om Robin Hood skall pengar drivas in från de fattigaste. I veckan kom det ett brev från Pensionsmyndigheten som berättade att bostadstillägget skulle bli mindre då min pension hade ökat. Det kunde nästan ha blivit ett underskott men några tior blev det allt kvar.

Nu har man råd att åka långt bort på semester. Jag gör som Hasse Alfredsson och åker till Säffle.

Grattis säger jag också till alla arbetande miljonärer. Nu blir det extra klirr i skattkistan när värnskatten är borttagen. Grattis säger jag därför till stats- och finansministern. Tillsammans har era skatter sänkts med ungefär lika mycket som hela min pension blir på ett helt år. Har under många år hört er tala om hur viktiga pensionärerna är för er och att de skall ha det bra. Bra jobbat.

Nu har jag inte tid att skriva längre för kvällsmaten skall göras i ordning. Med den nya pensionen har jag råd att lägga en god och smakrik smörklick i vällingen. Till sist får jag önska all läsare av NWT en smaklig måltid.

Pensionären Olle

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.