Slog fel person i ansiktet

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En man i 18-årsåldern har dömts vid Örebro tingsrätt till villkorlig dom med samhällstjänst 75 timmar för misshandel.

Misshandeln skedde i augusti på Viaduktgatan i Karlskoga.

Mannan hade varit ute på fest när en person pekat ut en man och sagt att den tafsat på hans flickvän.

Mannen har sagt i förhör att han var berusad och arg när han stötte på målsägande. Han uppfattade honom som den utpekade mannen och slog till honom. Under rättegånghen uppgav mannen att han numera inte är helt säker på att det var målsägande som var den utpekade.

Mannen ska även betala målsägande 5 600 kronor i skadestånd.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.