Hoppa till huvudinnehållet

Försöker fylla anrika Munkens lokaler

Publicerad:
I 1,5 år har före detta Munkens gamla lokaler stått tomma efter Hollandias konkurs.
I 1,5 år har före detta Munkens gamla lokaler stått tomma efter Hollandias konkurs. Foto: Tommy Andersson

Sedan i augusti 2018 har anrika före detta Munkens lokaler stått tomma efter att krogen Hollandia försattes i konkurs. Husets ägare Elite hotels letar efter en ny hyresgäst.

Redan 1653 murades de vackra valven i byggnaden som de flesta Karlstadsbor kallar för Munken. Men i 1,5 år har de klassiska restauranglokalerna stått tomma efter efterträdaren Hollandias konkurs.

– Vi har haft en del intressenter som vill driva främst restaurang, men av olika skäl, beroende både på dem och oss, har det inte blivit något, säger Anna Björkenstam Wedberg, hotelldirektör för Stadshotellet i Karlstad som ägs av Elite hotels.

Det är det bolaget som i sin tur äger Munken och förhoppningen är att det åter ska bli en restaurang i lokalerna.

– Men problemet är att lokalerna är så stora som 600 kvadratmeter, konkurrensen bland restaurangerna är väldigt hård i Karlstad och dessutom är Munken Q-märkt, vilket gör att lokalerna är skyddade mot större ingrepp.

– Därför försöker vi titta på olika typer av verksamheter som kan passa där. Vi har nu en ny intressent som vi diskuterar med och hoppas att det kan leda till att dessa fina ytor snart åter fylls med innehåll, säger Anna Björkenstam Wedberg.

Artikeltaggar

Anna Björkenstam WedbergNäringslivNöje/KulturNyheterTingvallastaden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.