Hoppa till huvudinnehållet

Carlstad Jazz bjuder in till vårsäsong

Publicerad:
Hannah Svensson inleder konsertvåren med Carlstad Jazz.
Hannah Svensson inleder konsertvåren med Carlstad Jazz. Foto: Pressbild

Först ut i vårens konsertserie för Carlstad Jazz är Hannah Svensson Group den 19 januari. Hon har fem soloalbum i ryggen och i bandet för kvällen återfinns bland andra den meriterade pianisten Jan Lundgren.

Vidare under våren lyfts Karlstadsmusikern Anders Garstedts musik fram av en kvintett med bland andra Joakim Milder och Fredrik Ljungkvist. Garstedt gick bort år 2000 men hann på kort tid lämna ett stort musikaliskt avtryck. Hyllningskonserten är den 16 februari.

Sedan följer konserter med Lovisa Jennervall tillsammans med Ellas Kapell (8 mars), det blir bebop med Amanda Sedgwick och Bird's Nest (29 mars), fokus på basen med Martin Sjöstedt som kompas av bland andra Per ”Ruskträsk” Johansson och avslutar vårsäsongen gör Elaria Orchestra den 6 maj.

Samtliga konserter förutom den första (Arenan) och den sista (Tingvallakyrkan) arrangeras på Scandic Winn i Karlstad.

Artikeltaggar

ArenanCarlstad jazzJazzKonserterNöje/KulturTingvallakyrkan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.