Hoppa till huvudinnehållet

Värmen slår mot skidorter i söder

Publicerad:
Dåligt med snö i skidbackarna. Arkivbild.
Dåligt med snö i skidbackarna. Arkivbild. Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Det varma vintervädret drabbar skidorter i södra Sverige ekonomiskt och vissa har tvingats stänga och kalla hem personal, skriver Dagens industri.

En anläggning är Ski Sunne i Värmland som satsat ett par miljoner på nya vattenledningar och snökanoner för att säkra snötillgången. Men de har knappt använts och en vecka in på det nya året beslutade anläggningen att stänga tillfälligt.

– Det är katastrof att vi inte kan ha öppet skidbackarna, men vi går inte under av det här, säger vd:n Curt Rudin till Di.

Ski Sunne kämpar på i mildvädretSki Sunne pausar av säkerhetsskälSki Sunne skickar hem personal

En annan anläggning är Isaberg Mountain Resort i småländska Hestra som inte haft någon skidåkning i vinter alls. De har lagt fem dagar på att producera snö, men förgäves.

– Eftersom det inte varit någon ihållande kyla regnar det bort. Vi har de senaste vintrarna haft öppet i januari, men i år lyser kylan med sin frånvaro tyvärr, säger vd:n Louise Söderlund.

Januari har hittills varit ovanligt varm i stora delar av landet, enligt SMHI, med temperaturer över tio grader på flera orter.

Artikeltaggar

Curt RudinEkonomiSki SunneSnöVärmlands länVinter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.