Musiker från England och Sverige gör experimentell musik i Kil

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Engelsmannen och numera Kilsbon Mark Salisbury står bakom Syntax som arrangeras i Kils arena.
Foto: Pressbild

Den 18 januari arrangeras konserten Syntax i Kils arena. Det är musikern Mark Salisbury som i samarbete med Svensk Experimentell Musik & Film står bakom arrangemanget och enligt ett pressmeddelande kommer kvällen att bjuda på sköna ljudmattor, ovanliga klanger och naturljud. Drone och ambient är två ledord för den musikaliska inriktningen.

Sju musiker från både Sverige och England kommer att stå på scenen och spela på en stor variation av instrument, många som de tillverkat själva. Under kvällen visas också experimentell film.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.