Hoppa till huvudinnehållet

Förlustsviten fortsätter

Publicerad:
Skoghall får blicka framåt mot en derbyvecka efter förlusten mot Mora.
Skoghall får blicka framåt mot en derbyvecka efter förlusten mot Mora. Foto: Peter Bäcker

Det råder inga tvivel om att Skoghall har det tufft i SSL denna säsong. Under söndagskvällen kom den åttonde raka förlusten mot tabelltrean KAIS Mora när de besegrades med 8–1.

– Jag tycker att vi tog ett steg i rätt riktning idag, Mora är ett bra lag och vi stod upp bra mot dem, säger Skoghallstränaren Jonas Kruse.

Det var hemmalaget Mora som öppnade matchen bäst. När Skoghalls Amanda Gottebo avtjänade en utvisning på botbänken så kom också öppningsmålet. Efter målet kunde Mora dessutom gå ifrån till en tremålsledning. Men kort innan pausvilan kunde samma Gottebo reducera till 3–1, när hon spelades fram av Elin Klevmarken.

I den andra perioden stod Skoghall upp bra mot hemmalaget tills de drabbades av ett matchstraff. En kollision mellan Elin Gustafsson och Moras stjärnspelare Anna Wijk bedömdes som en hög armbåge och Gustafsson fick sitta fem minuter i utvisningsbåset.

– Jag tycker det var hårt dömt, det borde inte ens varit en utvisning. När en stjärnspelare är inblandad och tar sig för ansiktet så är det klart att de dömer så hårt, säger en irriterad Kruse.

Under de fem långa minuterna som gästerna tvingades spela med en man mindre så kunde Mora dra ifrån.

– Vi tappar matchen efter utvisningen, Mora är ett bra lag och det blir inte bättre när de har ett fantastiskt bra PP. Utöver det så gör vi en bra match och får till bra anfall vilket är något vi har jobbat på.

I nästa match på onsdag, ställs Skoghall inför ett tufft derby mot Karlstad.

Artikeltaggar

InnebandyJonas KruseSkoghalls IBK DamSSL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.