Stolt Åmålsbo såg barnbarnet spela junior-VM

Publicerad:
På plats för att heja på fanns hela familjen – inklusive systern Sanna. Här efter matchen mot Slovakien, där Oskar gjorde mål. Foto: K-G Olson

När juniorkronorna tog brons i Tjeckien var Åmålsbon K-G Olson på plats med övriga familjen och hejade på. På isen fanns nämligen hans barnbarn – Färjestadsspelaren Oskar Bäck.

– Det var roligt att det gick så bra, säger han.

På plats i tjeckiska Trinec hade Färjestadsspelaren Oskar Bäck en egen hejarklack på läktaren. Morfar K-G Olson från Åmål tillsammans med mamma Eva-Lotta, även hon från Åmål, pappa Tomas, syster Sanna samt farmor och farfar.

– Det var första gången för mig, så det var roligt. Jag såg bara grundserien, för sedan gick kvartsfinalen i Ostrava. Men det var roligt att det gick så bra som det gick, säger K-G Olson som fick se sitt barnbarn göra en okej turnering.

Oskar Bäck stod för ett mål mot Slovakien och en assist mot Kazakstan.

– Det var en väldigt fin arena i Trinec. Vi satt på lite olika ställen men det verkade vara ett väldigt intresse. I matchen mot Finland var det nästan fullsatt, säger K-G Olson.

Systern Sanna, Oskar själv, mamma Eva-Lotta och pappa Tomas diskuterar efter avslutad match.
Systern Sanna, Oskar själv, mamma Eva-Lotta och pappa Tomas diskuterar efter avslutad match. Foto: K-G Olson

Hälsar han på dig ofta?

– Han är väldigt engagerad i det han gör, och hockey är ingen säsongssport som det var förr. Men ibland kommer han ut till mig i stugan i Köpmannebro, säger K-G Olson.

Oskar Bäck fostrades i Hammarö HC och gick sedan vidare till Färjestad BK. Årets junior-VM var 19-åringens andra turnering.

Artikeltaggar

ÅmålFärjestad BKHammarö HCIshockeyOskar BäckTjeckien

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare