Hoppa till huvudinnehållet

Kyrkan ordnar vintervärme åt Karlstads hemlösa

Publicerad:
Sängarna är bäddade, kläder sorterade och möblerna är på plats.
Sängarna är bäddade, kläder sorterade och möblerna är på plats. Foto: Svenska kyrkan

På måndag kan stadens hemlösa återigen få tak över huvudet. Då öppnar nattboendet Vintervärme.

– Tack vare att så många volontärer ställer upp ligger vi bättre till med planeringen än tidigare år. Det känns spännande och otroligt att få erbjuda ett så här fint boende. Det ska bli riktigt roligt att ta emot de första gästerna, säger Bo-Jakob Enqvist som är koordinator för Vintervärme i år.

Det är första gången den här vintern som Vintervärmes nattboende har öppet. Karlstad kommun står för lokalerna på Lamberget och boendet kommer att ha öppet varje dag under åtta veckor.

Volontärerna som sköter boendet har skapat en plats där hemlösa kan få värme och trygghet såväl som mat och gemenskap under några av vinterns kalla veckor.

Boendet har fått många gåvor av generösa människor, men det finns alltid behov för mer.

– Om man vill skänka något för att hjälpa till nu vore det väldigt välkommet med kvällsmat av olika slag och det där lilla extra att ställa på soffbordet till filmen, säger Marie Björklind som är verksamhetschef på Karlstads kyrkliga stadsmission som är en del i Vintervärme tillsammans med RIA Hela människan, Pingstkyrkan, Svenska kyrkan och Tingvallakyrkan.

– Det fattas fortfarande lite i budgeten för att vi ska vara helt i hamn. Därför fortsätter vi samla in och är vi tacksamma för varje krona. säger Bo-Jakob Enqvist.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads kyrkliga stadsmissionMarie BjörklindNyheterSvenska kyrkanVintervärme

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.