Hoppa till huvudinnehållet

Inflyttning i höst i NWT:s nya hyresrätter

Publicerad:
NWT fastigheters 149 nya hyresrätter vid tidningshuset i Karlstad håller på att färdigställas, konstaterar fastighetschefen Magnus Henriksson.
NWT fastigheters 149 nya hyresrätter vid tidningshuset i Karlstad håller på att färdigställas, konstaterar fastighetschefen Magnus Henriksson. Foto: Tommy Andersson

I höst är det dags för inflyttning i de 149 hyresrätterna som NWT fastigheter uppför bakom tidningshuset i centrala Karlstad.

– Vi bygger ettor, tvåor, treor och fyror med hög standard och nu kan man göra intresseanmälningar på lägenheterna, säger Magnus Henriksson.

Han är fastighetschef för NWT AB och det var i oktober 2018 som 300-miljonersprojektet drogs i gång med Skanska som huvudentreprenör.

Ett drygt år senare har det stora lägenhetsbygget Nya Härolden kommit långt. Alla de tre sjuvåningshusen är uppe och nu pågår inredningen för fullt.

– Det har flutit på ett väldigt bra sätt. Inflyttningen inleds i oktober och målsättningen är att den ska vara genomförd i alla huskroppar till Lucia, På nwtfastighet.se kan man nu göra intresseanmälningar säger Magnus Henriksson.

Nya Häroldens tre sjuvåningshus utformas som en cirkel och med glasfasader framför.
Nya Häroldens tre sjuvåningshus utformas som en cirkel och med glasfasader framför. Foto: Skiss: Sweco

Bostadskomplexet konstrueras som en cirkel med glasväggar framför och via väl tilltagna loftgångar utvändigt tar man sig till sina ingångsdörrar.

– Här kan de boende sitta och njuta av solen. Det kan man också göra på husens takvåningar där det blir ett gemensamt soldäck.

Och inne i lägenheterna som är mellan 42 och 85 kvadratmeter stora är det hög standard med parkett och klinker i hallarna. Såväl diskmaskin, mikrovågsugn, tvättmaskin och torktumlare ingår.

– Dessutom har hyresrätterna helkaklade badrum med elvärme i golven bredband 250/250 Mbit/s och stora balkonger. Hyran hamnar på mellan 6 700 och 11 290 kronor.

Lägenheterna som får en hög standard blir på mellan 42 och 85 kvadratmeter.
Lägenheterna som får en hög standard blir på mellan 42 och 85 kvadratmeter. Foto: Tommy Andersson

Tanken har varit att skapa flexibla lägenheter. Bland annat kan treorna göras om till fyror och ettorna kan få ett extra rum beroende på hur man möblerar.

– Vi har även byggt tre så kallade generationslägenheter som är 85 kvadratmeter och har två entréer, två toaletter och lika många balkonger och hyresrätterna är också förberedda för två kök, säger Magnus Henriksson.

Mellan husen skapas en stor innergård som blir en grön oas med träd, buskar och gångar.
Mellan husen skapas en stor innergård som blir en grön oas med träd, buskar och gångar. Foto: Tommy Andersson

I Nya Härolden kommer det även att finnas en 300 kvadratmeter stor restaurang i markplanet och en våning upp, i gårdsplanet, blir det ytterligare två lokaler för uthyrning. På marknivå finns det dessutom ett garage med 84 platser.

– Mellan husen skapar vi en stor innergård som verkligen blir en grön oas. Här ska det planteras träd och buskar och anläggas stigar och gångar. Och balkongernas räcken utformas i gult, rött och grått för att göra området ännu mysigare.

De 149 lägenheternas balkongerna får olika färger.
De 149 lägenheternas balkongerna får olika färger. Foto: Tommy Andersson

Artikeltaggar

Bostad och byggenKlaraMagnus HenrikssonNWT FastighetNWT Gruppen ABNyheterSkanska

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.