Hoppa till huvudinnehållet

Tuva Novotny kan vinna publikens Guldbagge

Publicerad:
Pernilla August och Tuva Novotny under inspelningen av "Britt-Marie var här".
Pernilla August och Tuva Novotny under inspelningen av "Britt-Marie var här". Foto: Carl Edlom

Under onsdagen presenterades nomineringarna till Guldbaggegalan. Kärleksdramat "And then we danced" och Mikael Håfströms "Quick" fick flest nomineringar och Tuva Novotnys "Britt-Marie var här" har chans att vinna publikpriset.

Filmatiseringen av Fredrik Backmans succéroman "Britt-Marie var här" regisserades av Tuva Novotny som växte upp i värmländska Åmot. Filmen producerades av Gustaf Oldén från Arvika och utöver publikpriset nominerades Pernilla August för sin huvudroll.

Gustav Oldén har producerat filmen.
Gustav Oldén har producerat filmen. Foto: Carl Edlom

Guldbaggen har delats ut sedan 1964 och galan äger rum på Cirkus i Stockholm den 20 januari och direktsänds i SVT. Det är Svenska Filminstitutet som delar ut priset till de som gjort framstående insatser inom den svenska filmen under året som gått.

Artikeltaggar

CirkusFilmFredrik BackmanGuldbaggeNöje/KulturSvenska FilminstitutetSVTTuva Novotny

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.