Hoppa till huvudinnehållet

Lullaby S.I.R. skrällde i comebacken

Publicerad:
Niclas Benzon styrde Lullaby S.I.R. till seger i Eskilstuna.
Niclas Benzon styrde Lullaby S.I.R. till seger i Eskilstuna.

Anna Björlin lät sitt fina sto Lullaby S.I.R. i går på Sundbyholmstravet göra sin första start sedan september och det med lyckat resultat.

Eftersom det var länge sedan förra starten var Niclas Benzons taktik att ta en lugn start och sedan köra på lång väntan för att stoet skulle nå mållinjen med full spänst.

Tidigt hittade Benzon fjärde utvändigt i rygg på storfavoriten Västerbo Highscore och efter ett inledningsvarv på beskedliga 18 blankt trodde nog inte många på värmländskseger men när Niclas i slutkurvan struntade i den bleka favoritens rygg och gav stoet full marschorder blev det en mycket lätt seger värd 35 000 kronor.

– En helt otrolig insats för hon har inte gått några snabbare jobb inför comebacken och hon skulle passa bra i Frankrike bara hon får vara fräsch, kommenterade Benzon efter segern med 14-oddsaren

Tränaren Björlin som var rörd till tårar efter Lullaby S.I.R.:s fina comeback hade också nyförvärvet Souzy till start i det P 22-lopp som avslutade tävlingsdagen. Dit hade också Årjängsamatören Christina Tilp anmält Lady L.S som vann V75 från Bjerke strax innan nyår. Den sistnämnde attackerade från fjärde utvändigt på sista bortre långsidan och gick bra en stund men fick nöja sig med att bli trea i ett lopp där Choco Garline med Linda Sedström var först i mål. Souzy avslutade också bra från kön men tappade ett fjärdepris då hon rullade över i galopp kort före mål.

Även Mikael J Andersson provade lyckan i Eskilstuna och blev bland annat trea i ett ramlopp med Stefan P Petterssons Mayha efter ett optimal styrning.

Artikeltaggar

Anna BjörlinNiclas BenzonTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.