Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnkock till liten Karlstadkrog

Publicerad:
Reporter Anna Sims
Anna Sims
anna.sims@nwt.se
Skogshyddans tacos kryddas med stjärnkockbesök.
Skogshyddans tacos kryddas med stjärnkockbesök. Foto: Privat

Sedan en dryg månad har svinbonden i den svarta food trucken från Väse fått ett till ställe; Skogshyddan dirty restaurant i Karlstad. Om en vecka är det nyöppning med stjärnkock.

Paret Kim och Emma Estegård har nått många finkök med kött från sina Linderödssvin som de föder upp på gården Skogshyddan i Väse.

Den svarta food trucken, Skogshyddans Dirty pig truck – straight from the farmer, har dragit långa köer på de matfestivaler den besökt. Och gårdens kött levereras till finkrogar som Oaxen i Stockholm.

Kim Estegård har nu både food truck och restaurang i Karlstad.
Kim Estegård har nu både food truck och restaurang i Karlstad. Foto: Christer Wik

I slutet av november tog de ytterligare ett steg och öppnade en liten restaurang på Herrgårdsgatan i Karlstad. Under jul- och nyårshelgerna har de haft stängt för utbyggnad.

– Det har varit så fullt under luncherna att folk har fått vända i dörren så det har varit efterfrågat om vi inte kan skapa fler platser. Vår tanke var främst take away men vi får nog tänka om, säger en glad Kim Estegård.

I december skrev den respekterade restaurangguiden White guide om konceptet med rubriken "Skogshyddan - från kulting till taco" och det är just närproducerade tacos som är konceptet i restaurangen.

Under luncherna är det fullt och snart finns fler sittplatser.
Under luncherna är det fullt och snart finns fler sittplatser. Foto: Privat

Inför nyöppningen 11 januari är inte Kim ensam i köket. Han gästas av stjärnkocken Fredrik Krook, som fram till nyligen varit köksmästare på Berns Asiatiska.

– Vi lärde känna varandra när vi levererade griskött när Årets kock-banketten hölls där. Han kommer att ta fram två olika tacos som blir en fusion mellan Mexiko, Asien och Värmland. Vi hoppas kunna bjuda in fler stjärnkockar till vårt lilla grishak som kommer att hålla menyn mer levande och skapa fest kring de tillfällena.

Artikeltaggar

KarlstadKrogarNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.