Hoppa till huvudinnehållet

Färjestad värvar från konkurrenten

Publicerad:
Färjestads nye forward Pontus Widerström, här i kamp med Oskarshamns Henrik Nilsson. Foto: Claus Meyer/TT

Färjestad har under en tid letat förstärkning på forwardssidan. Nu är sökandet över – in kommer Pontus Widerström, senast i Skellefteå.

– Jag hoppas på att få ett lyft i Färjestad, säger 25-åringen.

Med Michael Lindqvist på skadelistan och Oskar Bäck i JVM-truppen behövdes mer bredd i FBK. Lösningen hittades i form av göteborgaren Pontus Widerström.

Forwarden lämnade svensk hockey till förmån för Schweiz inför säsongen 2018-19. Sejouren stannade vid ett år och inför årets säsong skrev han på Skellefteå.

Där har succén dock uteblivit.

På 22 matcher har det blivit en assist från forwardens klubba, nu hoppas han på ett lyft i ny miljö.

– Det har varit lite upp och ner även om jag trivts bra där uppe. Men det är klart att jag hade velat få ut mer, säger Pontus Widerström.

Vad kan supportrarna vänta sig från din sida?

– Jag är skridskostark och försöker spela ett rakt spel. Sedan delar jag gärna ut någon tackling här och där.

Widerström är spelklar direkt och kommer att finnas med i torsdagens trupp mot Linköping. Nyförvärvet kommer att spela i tröja nummer 67.

Kontraktet är skrivet säsongen ut.

Från klubbens sida är man nöjd med att ha säkrat upp Widerströms tjänster.

– Vi har haft koll på Pontus ett tag och hörde oss för redan innan han gick till Skellefteå. Det är en spelartyp vi gillar och det känns jätteroligt att han kommer till Karlstad. Han är en kraftfull powerforward som gärna smäller på, men vi ska nog kunna få se honom peta in någon puck också, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyPeter JakobssonPontus WiderströmSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.