Två avlidna i bussolyckan vid Arlanda

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Räddningspersonal och brandbilar på plats vid Arlanda där en bussolycka inträffade på tisdagsförmiddagen.
Foto: Christine Olsson/TT
(UPPDATERAD) Två personer har avlidit i bussolyckan som inträffade vid Arlanda flygplats.

– Förundersökning är inledd med brottsrubriceringen vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till TT.

Det var i samband med en omkörning som linjebussen kolliderade med en personbil strax efter klockan 10 på förmiddagen. Olyckan skedde på Jumbovägen vid flygplatsen i närheten av ett flygplan som är omgjort till vandrarhem.

Ombord på bussen satt uppemot tolv personer men ingen av dessa skadades, enligt Helena Klange, presschef på länstrafikbolaget UL.

Båda de avlidna satt i personbilen.

Därutöver skadades flera personer, som fördes till Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm.

Räddningstjänst och ambulans var på plats med flera enheter och platsen spärrades av. Bussen och personbilen fick bärgas från platsen och vid 13-tiden var bärgningsarbetet klart och vägen åter öppen för trafik, enligt polisen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.