Vänstern är inte som andra

Debatt
PUBLICERAD:
Jag är stolt över att det finns cirka 9 000 företag i Karlstads kommun. De är vardagshjältar som får allas våra dagar att fyllas med ett mer innehållsrikt liv och för det får de alldeles för lite beröm, skriver Alexander Torin.
Vänsterpartiet har aldrig varit och kommer aldrig att vara ett parti som alla andra. De är emot det fria näringslivet och misstror företagare, skriver Alexander Torin.

Svar till Parvane Assadbegli och Agne Sandberg (NWT 11/12)

Det är bra att Vänsterpartiet är raka i debatten. På så vis framgår deras misstro mot det privata näringslivet med all önskvärd tydlighet. Jag menar att detta är en av de stora skiljelinjerna inom politiken i Karlstad.

När Vänsterpartiets företrädare i Karlstad skriver ”Följaktligen finns ingen inneboende vilja hos privata företag – vilket Torin tycks mena – att utveckla vår kommun” så visar de korten som de vanligtvis är försiktiga med att spela ut. Vänsterpartiet har aldrig varit och kommer aldrig att vara ett parti som alla andra. De är emot det fria näringslivet och misstror företagare.

Som moderat värnar jag det privata näringslivet. Jag är stolt över att det finns cirka 9 000 företag i Karlstads kommun. De är vardagshjältar som får allas våra dagar att fyllas med ett mer innehållsrikt liv och för det får de alldeles för lite beröm. Var hade vi varit utan Löfbergs, Valmet och Swenströmskas stenugnsbageri? – Vi hade varit fattigare både ekonomiskt och själsligt.

Det får gärna bli många fler företag. Därför glädjer det mig att en sagovärld skulle innebära 250 säsongsarbetstillfällen och 70 årsarbetstillfällen på Skutberget. Enligt HUI Research skulle en etablering dessutom innebära en total ökad turismomsättning på drygt 100 miljoner kronor inom handel, hotell- och campingverksamhet samt till restauranger och caféer.

Men Vänsterpartiet tror inte på företagare, det vill de vara tydliga med. Tack för det beskedet.

Alexander Torin (M)

Kommunalråd i Karlstad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.