Hoppa till huvudinnehållet

Förskola första byggnaden i nya stadsdelen

Publicerad:
Så här kommer Rödklöverns förskola på Jakobsberg se ut när den står klar våren 2021.
Så här kommer Rödklöverns förskola på Jakobsberg se ut när den står klar våren 2021. Foto: Tengbom arkitekter

Snart inleds utbyggnaden av den nya stadsdelen Jakobsberg på allvar. Först ut blir Rödklöverns förskola som påbörjas i februari.

Den kommer att ha fem avdelningar och dimensioneras för cirka 100 barn.

I oktober drog Karlstads kommun officiellt via ett spikslag i gång satsningen på den nya stadsdelen Jakobsberg som är tänkt att bestå av cirka 4 000 bostäder.

Då hade rivningen av Valmets gamla kontorslokaler inletts. För det är på det området som de första byggnationerna ska göras. Först ut på bostadssidan blir HSB Värmland som ska uppföra två punkthus med sammanlagt 46 bostadsrätter. Inflyttning blir det under 2021.

Även KBAB ska bygga bostäder här. Det handlar om 120–130 lägenheter i etapp ett som ska stå klar 2022. Peab, Svenska Studenthus, Offentliga hus Norden och Wermlands Invest börjar bygga på Jakobsberg senare.

Två flyglar

Men först ut är Karlstads kommun som ska anlägga den första byggnaden i den nya stadsdelen och det blir Rödklöverns förskola. Den placeras strax intill Jakobsbergsskogen.

Den kommer att bestå av av två flyglar i två plan och ett stort tillagningskök. När förskolan står klar sommaren 2021 kommer den rymma fem avdelningar som dimensioneras för omkring 100 barn. Färgtemat är skogen och även utemiljöns tema blir skog, trä och natur.

Det blir Serneke som får bygga den nya förskolan. Byggstarten är planerad till i februari 2020. Inflyttning blir det under våren 2021. Kostnaden beräknas till 37 miljoner kronor.

Artikeltaggar

Bostad och byggenHSBJakobsbergKarlstads kommunKBABNyheterOffentliga hus NordenPeabSernekeSvenska studenthusWermlands Invest

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.