Hoppa till huvudinnehållet

Storförlust för Skoghall

Publicerad:
Skoghall blev nollade för andra matchen i rad.
Skoghall blev nollade för andra matchen i rad. Foto: HP Skoglund

Jumboplacerade Skoghall åkte på en storförlust när de tog emot gästande Malmö hemma i Hammarö Arena under söndagseftermiddagen. Bortalaget med två raka förluster revanscherade sig när de nollade värmlänningarna. Matchen slutade hela 0–9.

Det råder inga glada miner i Skoghall när de för andra matchen i rad blev nollade. Femteplacerade Malmö visade att de var på spelhumör och Ida Samuelsson i Skoghallsmålet fick se bollen passera 9 gånger innan 60 minuter var spelade.

– Det är vissa stunder i matchen där vi tappar konceptet, säger Skoghalls tränare Markus Linryd.

Det skulle dock dröja länge innan bortalaget öppnade målskyttet. Tio minuter och 49 sekunder tog det innan Samuelsson för första gången inte stod i vägen för bollen. Bara två minuter senare så utökade också Malmö sin ledning till 2–0.

Två mål på mindre än 15 sekunder två gånger om

I den andra perioden rasade det för Skoghall. Denna gång skulle det dröja åtta minuter innan Malmö satte startskottet för Skoghalls ras.

Malmö lyckades med att göra två mål på mindre än 15 sekunder två gånger inom loppet av tre minuter. Något som gör att Skoghall använder sig av sin timeout. Fem mål i den andra perioden innebar att gästerna dragit ifrån till en sjumålsledning inför de avslutande 20 minuter skulle påbörjas.

Skoghalls kapten Elin Andersson efter en kamp bakom mål.
Skoghalls kapten Elin Andersson efter en kamp bakom mål. Foto: HP Skoglund

Det lugnades förvisso ner sig i sista perioden när det handlar om målfesten för skåningarna. Men när Skoghall fick spela i numerärt underläge så passade gästerna på att återigen utöka sin ledning. Minuterna senare så hade Malmö även gjort sitt nionde mål för dagen och fastställde därmed slutresultatet 0–9.

– Detta kanske låter konstigt med tanke på siffrorna på tavlan men jag tycker ändå vi gör en bra match jämfört med senaste matchen mot Endre. Försvarsspelet är bättre än senast och de flesta målen kommer efter individuella misstag, säger Linryd.

Artikeltaggar

InnebandySkoghalls IBK Dam

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.