Hoppa till huvudinnehållet

Snöplig förlust för Karlstad IBF

Publicerad:
Matchen mot Dalen slutade i KIBF femte raka förlust.
Matchen mot Dalen slutade i KIBF femte raka förlust. Foto: HP Skoglund

Karlstads SSL-lag med fyra raka förluster i bagaget tog under söndagen emot tabelltolvan IBK Dalen. En på förhand viktig match för KIBF som måste börja leverera för att kunna avancera till slutspelet. Det blev en jämn tillställning där bortalaget drog det längsta stråt och Karlstad förlängde nu sin förlustsvit till fem matcher när de förlorade med 4–5.

– Vi gör en dålig match och kommer inte upp i den nivån som vi kan idag, säger den besvikna Karlstadstränaren Joacim Holmén.

Det var dock hemmalaget som skulle få öppna målskyttet fem minuter in i den första perioden. Karlstads kaptenen Adina Augustsson prickade rätt när hon spelades fram av Frida Swahn och kunde därmed ge Karlstad ledningen. Gästerna fick in ett kvitteringsmål, men Frida Swahn kunde se till att KIBF kunde gå till pausvila med en ledning.

Mittenakten skulle sluta med samma periodsiffror men denna gång till gästernas fördel. Dalen kvitterade återigen matchen när halva perioden var spelad, men Luize Bilinska såg till att svara med en snabb replik cirka 30 sekunder senare när hon kunde ge sitt hemmalag ledningen. Även denna gång såg Frida Swahn till att hålla sig framme och kunde noteras för ytterligare en assist. Perioden skulle avslutas med att gästerna kvitterade för tredje gången med minuten kvar av perioden.

– Det tar på krafterna när de gång på gång kvitterar och sprider energi i sitt lag. Det blir som att vi blir för rädda för att förlora, säger Holmén.

Jessica Rolf stod för 21 räddningar i matchen
Jessica Rolf stod för 21 räddningar i matchen Foto: HP Skoglund

För andra gången i matchen så var det gästerna som började en period bäst och kunde för första gången ta ledningen tidigt i den tredje perioden. Men när hemmalaget för första gången i matchen fick chansen i numerärt överläge så passade man också på. Linnea Juhlin spelade fram Amanda Berggren som kvitterade matchen 13 minuter från slutet. Matchen såg ut att gå mot förlängning men Dalen lyckades få in segermålet när matchklockan stod på 18:30

Karlstad gjorde ett desperat försök genom att ta en timeout och plocka målvakten men när gästerna kunde kontrollera bollen i offensiv zon så var det över för hemmalaget och Dalen kunde gå vinnande ur matchen med siffrorna 4–5.

– Vi kommer inte upp i den nivån som vi vill idag. När vi bränner våra bästa lägen och släpper in för enkla bollar så vinner vi inte matcher. Det är surt att vi förlorar mot ett lag som ligger efter oss i tabellen, speciellt när det är mot just de lagen som vi måste leverera. Vi måste jobba på att kunna hålla en ledning och även våra tredjeperioder, säger Holmén.

Målskyttar KIBF: Adina Augustsson, Frida Swahn, Luize Bilinska, Amanda Berggren.

Artikeltaggar

Adina AugustssonFrida SwahnInnebandyJoacim HolménKarlstad IBF Dam

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.