Hoppa till huvudinnehållet

Koncentrerad stämning på anrik schackturnering

Publicerad:
Reporter Sanna Stark
Sanna Stark
sanna.stark@nwt.se
I slutspelet av rond sex var det de skickliga spelarna Jan Lundin och Juri Krupenski som mötte varandra.
I slutspelet av rond sex var det de skickliga spelarna Jan Lundin och Juri Krupenski som mötte varandra. Foto: Sanna Stark

Mellan den 27:e och 30:e december pågår den årliga schacktävlingen Karlstad Open, som arrangeras av Karlstads Allmänna Schacksällskap.

Under turneringen har totalt 76 skickliga schackspelare samlats på Hotell Fröding för att tävla, med prestigefulla prispengar i potten. I år firar dessutom tävlingen 40 år, efter att ha spelats på Fröding första gången år 1979.

I samband med Karlstad Open hålls även en juniorturnering för de relativt nya schackspelarna.

Koncentrerade spelare

Under söndagen var det en tyst och koncentrerad stämning i schacksalen när rond sex skulle avgöras. Då var det Jan Lundin och Juri Krupenski som mötte varandra i slutspelet, efter att ha presterat bäst i ronden. Tävlingsledare var Tapio Tikkanen.

Artikeltaggar

NyheterSchack

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.